17.7 C
Sarajevo
03.10.2024

Patrijarh Irinej: Molimo se da Crna Gora odustane od zakona o vjeroispovjesti

Crna Gora treba da odustane od donošenja zakona o slobodi vjeroispovijesti. Nadamo se i molimo da odustanu i da naše svetinje neće biti ugrožene – rekao je patrijarh Srpske pravoslavne Crkve Irinej u povodu inoviranog Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti o kojem zastupnici crnogorskog parlamenta treba uskoro da raspravljaju.

Patrijarh Irinej smatra da Crna Gora treba da odustane od tog zakona.

-Da nije bilo mitropolije, tko zna kako bi se razvijao život na tim prostorima, ona je vodila taj narod u najkritičnijim vremenima – rekao je Irinej, a prenosi Radio i Televizija Crne Gore.

- OGLAS -

Zastupnici crnogorskog parlamenta najavili su 24. prosinca raspravu o inoviranom Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, kojim po treći put planiraju da zamijene zastarjeli pravni akt iz 1977. godine.

Dokument predviđa vraćanje u državno vlasništvo imovine i svih vjerskih objekata građenih prije 1918. za koje vjerske zajednice ne mogu da dokažu da im pripadaju.

- Advertisement -

Srpska pravoslavna crkva oštro se protivi usvajanju zakona, koji vidi kao pokušaj otimanja njezine imovine u toj zemlji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA