27 C
Sarajevo
27.09.2024

Piromanka koja je zapalila požar kod Šibenika, radi na naplatnim kućicama

Šibenska policija i dalje ne otkriva saznanja prikupljena tokom kriminalističkog istraživanja piromanke, koja je u nedjelju uhapšena zbog sumnje da je podmetnula požar u šibenskoj Dubravi.

– Još je u toku kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom, koja se, prema prikupljenim dokazima, obavijestima i saznanjima, izravno dovodi u vezu s izazivanjem požara na području šibenske Dubrave 27. jula – izjavila je Marica Kosor, portparol policije.

Nepotvrđene informacije ukazuju na to da je riječ o istoj ženi koja je prije dvije godine osumnjičena za podmetanje čak sedam požara na području Dubrave od 18. do 23. jula 2017.

- OGLAS -

Sve ih je, kako javlja Šibenski portal, palila u šumi i na smetlištu u blizini porodičnih kuća improviziranim bakljama i upaljačem. Palila je krpe i peškire natopljene loživim uljem, stari papir, suhu travu i nisko rastinje.

Šibenski portal piše i da je piromanka zaposlenica Hrvatskih autocesta (HAC), koja je, navodno, otišla na posao nakon što je izazvala do sada najveći požar ove sezone. Navodno radi kao blagajnica na naplatnim kućicama.

- Advertisement -

Hrvatski mediji navode da je riječ o najvećem požaru ove sezone. Požar je buknuo u subotu poslije podne, a nošen jakim vjetrom, brzo je došao do autoceste te zaprijetio brojnim kućama.

Cijelu večer trajala je borba sa požarom, a u nedjelju ujutro vatrogascima je pomogla kiša

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA