15.5 C
Sarajevo
27.09.2024

Plenković sindikatima: Vlada mora voditi računa o cjelini i financijskoj održivosti

Premijer se tom izjavom osvrnuo na to što sindikati u zdravstvu i zdravstvenom osiguranju, nakon tromjesečnih pregovora i načelnog dogovora s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem jučer nisu uspjeli potpisati dogovor o povećanju plaća, već su produžili važeći kolektivni ugovor do 31.oktobra.

Sinidkati, koji su očekivali potpisivanje izmjena kolektivnog ugovora koji bi donio povećanje plaća, rekli su da su šokirani rezultatima sastanka i zaprijetili štrajkom.

“Vrlo važno je da cijela javnost razumije da ono što želimo je transparentan i jasan okvir djelovanja Vlade kroz dijalog s našim socijalnim partnerima kroz aktivnosti GSV-a, pri čemu moramo voditi računa o cjelini. Samo na taj način, gdje imamo na umu sve moguće aspekte, sve resore, možemo donositi odluke koje su i financijski održive i realne”, kazao je Plenković na sjednici Vlade.

- OGLAS -

Dodao je da Vlada jednako drži do svih djelatnika u zdravstvenom, obrazovnom sistemu, policiji, državnim službama, bilo kojem od resora te da ima tu odgovornost da gleda širu sliku.

“Zato smo spremni i za dijalog i razgovor, naravno da to sve bude financijski održivo, jer bez toga teško možemo biti u okvirima onog što ćemo danas usvojiti kao smjernice naše ekonomske i fiskalne politike”, poručio je Plenković.

- Advertisement -

Premijer je u ime Vlade zahvalio vatrogascima, vojnicima, svima koji su sudjelovali u gašenju požara protekli vikend u Dubravi kod Šibenika, za čije podmetanje je osumnjičena 53-godišnjakinja.

“Želim svim vatrogascima koji su bili malo ozlijeđeni dobar oporavak. Želim zahvaliti i potpredsjednicima Vlade Damiru Krstičević i Davoru Božinoviću koji su odmah i u subotu i nedjelju bili u Šibensko-kninskoj županiji i surađivali sa županijskim vlastima i vatrogasnim zajednicama i reagirali na učinkovit način kako bi se riješio ovaj najveći požar ovoga ljeta u Hrvatskoj”, kazao je Plenković.

Ocijenio je i da je policija reagirala brzo te je identificirana osoba koja je podmetnula požar.

Premijer je još jedanput u ime Vlade izrazio sućut povodom smrti pripadnika Hrvatske vojske Josipa Briškog koji je stradao u napadu bombaša samoubojice u NATO misiji potpore miru “Resolute Support” u Afganistanu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA