15.5 C
Sarajevo
28.09.2024

Policija otkrila detalje: Ubica se nije želio predati, sa žrtvom je imao bebu

Podsjetimo, u Novom Zagrebu, u kući u Cimermanovoj ulici, u naselju Kajzerica, se sinoć nešto prije 21:30 dogodilo šesterostruko ubistvo. Ubijeno je šest osoba. Preživjela je samo sedmomjesečna beba.

Kako piše Jutarnji list, ubica se zove Igor Nađ. Taksi vozilo Škoda Octavia koje je vozio pronađeno je pokraj naizgled napuštene zgrade s grafitima na području Brezovice.

“Na mjestu događaja je pronađeno šest mrtvih osoba. Dva muškarca, tri žene i dijete”, rekli su iz policije ono što se sinoć znalo.

- OGLAS -

“Došli smo do podatka da bi se jedna osoba mogla dovesti u vezu s počinjenjem ovog djela. Ta osoba je povezana s jednom od žrtava na način da imaju zajedničko dijete”, rekli su iz policije.

“Nakon što smo saznali kojim se vozilom ta osoba udaljila, krenulo je intenzivno traganje. Negdje oko 3:30 na području Brezovice locirani su vozilo i počinitelj. On je nakon poziva na predaju počinio samoubistvo”, rečeno je.

- Advertisement -

“Motiv za sada nismo utvrdili”, rekli su iz policije.

Iz policije su otkrili da je zajedničko dijete počinitelja i žrtve sedmomjesečna beba. Dodali su da ranije nije bilo prijetnji počinitelja žrtvi.

“2016. je evidentiran za prekršaj zbog kršenja reda i mira na Trešnjevci”, rekla je policija.

“Na mjestu izvršenja samoubistva pronađeno je vatreno oružje kojim je samoubojstvo izvršeno”, rekli su iz policije.

Ubica je rođen u Vukovaru 1983. godine. Ima 36 godina.

“Beba je u odgovarajućoj ustanovi. Ne možemo reći u kojoj”, rečeno je na konferenciji.

“Nije bilo obiteljskog nasilja ranije od strane počinitelja”, dodali su iz policije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA