27 C
Sarajevo
27.09.2024

Požar kod Šibenika još gori, ozlijeđena četiri vatrogasca

Besanu noć proveli su vatrogasci na požarištu u šibenskom zaleđu.

Četvorica su u borbi s vatrenom stihijom lakše ozlijeđena. Vatra i dalje gori, no stanje je manje dramatično nego rano jutros, kad su uz velik napor gasitelja, obranjene kuće u Slavicama. U pomoć su stigle i zračne snage, zatražena je pomoć iz Zagreba, Karlovca i dugih mjesta u unutrašnjosti, ukupno iz 7 županija.

– Situacija je bila teška tijekom noći, ali nadljudskim naporima svih koji su se uključili spriječeno je širenje požara, istaknuo je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

- OGLAS -

– U gašenju je sudjelovalo sedam kanadera, oko 170 varogasaca, građani, policija i vojska. Lakše su ozlijeđena četvorica vatrogasaca, dodao je Tucaković.

– Situacija je puno bolja nego noćas, rekao je jutros županijski vatrogasni zapovjednik Damir Dukić.

- Advertisement -

– Zaustavljeno je napredovanje na predjelu Bilica. Sada radimo po krakovima požara koji idu prema naselju Dubrava i Jurasi i tom dijelu, ali u ovom trenutku nije ugroženo ništa – niti jedan stambeni objekt, rekao je Dukić.

Dukić je pojasnio da se prilikom borbe s vatrenom stihijom nije radila klasična evakuacija, već je policija bila s ljudima pokraj kuća dok su vatrogasci branili stambene objekte.

– Sitaucija je puno bolja nego sinoć. Nema više onakvog napredovanja požara kakvo je bilo tijekom cijele noći, jer je puhalo orkansko jugo. Sada je vrlo malo oslabilo, ali je i to puno povoljnije. Vidjet ćemo kako će se sada razvijati, rekao je Dukić, vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije. Upozoro je da je prostor dosta velik, a u pitanju je velika borova šuma pa je teško bilo što predviđati.

– To su brda, to su visoki borovi…tako da jednostavno moramo biti oprezni”, rekao je. Dodao je da je autocesta otvorena za sav promet, nakon što je više sati zbog požara bila zatvorena između Pirovca i Vrpolja. Još uvijek su međutim zatvorene županijska cesta Šibenik-Bilice-Tromilja i državna cesta DC116 Zaraće-Milna.

Požar je izbio u subotu u 13,30 sati, a tijekom noći s vatrom se na terenu borilo oko 200 vatrogasaca. “Nešto iza šest sati gašenju su se ponovno priključili i kanaderi”, rekao je Dukić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA