13.8 C
Sarajevo
05.10.2024

Slovenija lani Hrvatskoj vratila 16.000 ilegalnih migranata

Slovenska policija otkrila je kod mjesta Spuhlja na sjeveroistoku zemlje četiri državljanina Iraka i jednog Afganistanca u automobilu 25-godišnjeg talijanskog državljanina, objavila je u srijedu policijska uprava Maribor.

 Utvrđeno je da su ilegalni migranti u Sloveniju ušli u noći na srijedu nedaleko od graničnog prijelaza Zavrč-Dubrava Križovljanska, pa će nakon završenog postupka biti vraćeni hrvatskim vlastima, dok je Talijan zadržan u pritvoru.

 Slovenski ministar unutarnjih polova Boštjan Poklukar u utorak je na svečanosti prigodom završetka obnove graničnog prijelaza s Hrvatskom kod Ormoža kazao da je Slovenija lani Hrvatskoj uspješno vratila 16.000 ilegalnih migranata te da se ilegalni migrantski tokovi zadnje četiri godine stalno povećavaju.

- OGLAS -

 Kako je istaknuo, slovenska policija očekuje da će i ove godine trend porasta broja ilegalnih migranata biti nastavljen zbog čega su u državnom proračunu za ovu i iduću godinu znatno povećana sredstva za unutarnju sigurnost i dostigla su rekordnu razinu, prenosi Hina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA