18 C
Sarajevo
03.10.2024

Veljović: Crna Gora je bezbjedna država

Direktor crnogorske Uprave policije Veselin Veljović kazao je da se zbog stabilne bezbjednosne situacije Crna Gora tretira kao sigurna država u međunarodnim okvirima, prenosi Anadolu Agency (AA).

On je, na svečanosti postavljanja kamena temeljca za zgradu sektora specijalne policije, kazao da će policija istrajati u čuvanju bezbjednosti.

“Saradnja policijskih jedinica zemalja regiona je ključ uspjeha borbe protiv svih oblika bezbjednosnih prijetnji, naročito organizovanog i prekograničnog kriminala”, rekao je Veljović.

- OGLAS -

On je rekao da će se u novom centru specijalne policije biti obezbijeđeni najsavremeniji radni uslovi i poručio da očekuje odgovornost i unapređenje visokog nivoa obučenosti. Veljović je kazao i da je specijalna policija osposobljena za najveće izazove kroz kompleksnu specijalističku obuku, zajedničke treninge i usavršavanje vještina s policijskim jedinicama u regionu.

“Pripadnici specijalne policije ostvaruju i zapažene sportske rezultate na borilištima u zemlji i inostranstvu, što ih svrstava u ambasadore naše zemlje, koji na dostojanstven način promovišu zdrave stilove života i druge vrijednosti. To zaslužuje poštovanje i daje primjer profesionalnog i časnog prezentovanja crnogorske policije”, kazao je on.

- Advertisement -

Veljović je kazao i da su, izgradnjom objekta za potrebe Forenzičkog centra u Danilovgradu i zgrade Centra bezbjednosti u Podgorici, Uprava policije i Vlada nastavili da jačaju kapacitete.

“Posebnu zahvalnost izražavam predsjedniku Vlade i ministru unutrašnjih poslova na bezrezevnoj podršci Upravi policije u njenim naporima ka ispunjenju privremenih mjerila i ostvarenju napretka u prioritetnim oblastima iz pregovaračkog procesa”, kazao je Veljović

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA