27 C
Sarajevo
27.09.2024

Zastrašujući prizori iz Hrvatske: Bjesnilo olujno nevrijeme, vjetar lomio drveće, snimljene tri pijavice u Istri (VIDEO)

Poremećaj je krenuo u najzapadnijim krajevima, a postupno se počeo širiti prema istoku i jugoistoku Hrvatske. Kako javlja portal Istramet, već u subotu navečer atmosfera se u Istri naglo destabilizirala, a preko većeg dijela najvećeg hrvatskog poluotoka područja protutnjala je izražena linija nestabilnosti. Bio je to uvod u jače pogoršanje vremena koje je pristiglo u noći.

Istrametova meteorološka postaja u Puli (Veli Vrh) prilikom prolaska sinoćnjeg grmljavinskog sustava zabilježila je udar zapadnjaka od čak 97 km/h. Jak vjetar je u gradu slomio nekoliko stabala, dok su zrakoplovi koji su trebali sletjeti u pulsku zračnu luku kružili nad Cresom neko vrijeme.

Nevrijeme nije poštedjelo ni Sloveniju. Prema pisanju slovenskih medija, jučer je munja nedaleko Kopra usmrtila muškarca.

- OGLAS -

U Labinu je do 10 sati palo 51 litar kiše, a još obilnije količine zabilježili su podno Učke.

Obilna kiša pala je i na većem dijelu Kvarnera. Istrametove meteorološke stanice u gradu Krku zabilježile su od 64 do 69 litara kiše, dok je u Ponikvama u središnjem dijelu palo 62 litra.

- Advertisement -

Istramet navodi da je cijeli otok Krk u nedjelju oko 7 sati zahvatila izražena grmljavinska linija u sklopu kojeg su se kod Punta javile opasne pijavice.

Kamera uživo koju javno publicira TZ Punat na svojim stranicama zabilježila je tri opasne pijavice koje su se velikom brzinom približavale obali.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA