18 C
Sarajevo
03.10.2024

Zbog olujnog nevremena zatvorena autocesta u Hrvatskoj, pada i snijeg

– Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, objavio je HAK.

– Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar), stoji u objavi.

Upaljen crveni meteoalarm

- OGLAS -

U Istri i na Kvarneru zbog olujnog je nevremena upaljen crveni meteoalarm.

– Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom, stoji na stranicama Meteoalarma.

- Advertisement -

Vjetar prekinupo trajektni promet na Makarskom području

Zbog bure olujne jačine koja puše na Makarskom primorju u prekidu je trajektni promet na liniji Sumartin na otoku Braču – Makarska.

Bura puše brzinom od 90-tak, a na udare i do 115 kilometara na sat, doznaje se od gradskog centra Osejava u Makarskoj.

Ujedno zbog vrlo jakog vjetra vozačima se na državnoj cesti D8 na predjelu kod Veprica zapadno od Makarska i kod Baškog Polja preporuča opreznija vožnja.

Na državnoj hrvatskoj cesti 535 od Baškog Polja do ulaznog portala tunela Sveti Ilija u Bastu, zbog vjetra i mokrog kolnika brzina kretanja vozila ograničena je na 60 kilometara na sat.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA