10.5 C
Sarajevo
06.10.2024

Zvaničnici Crne Gore uputili telegram saučešća povodom zemljotresa u Turskoj i izrazili spremnost da pomognu

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić uputio je telegram saučešća turskom kolegi Suleymanu Soyluu, povodom zemljotresa koje je pogodio tu državu, javlja Anadolu Agency (AA).

On je naveo da je da je Crna Gora spremna da pomogne Turskoj.

“Sa žaljenjem sam primio vijest o zemljotresu koji je pogodio Tursku. Dozvolite mi da u ime Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i u svoje ime, uputim izraze najiskrenijeg saučešća porodicama nastradalih i poželim brz oporavak svim povrijeđenima”, navodi se u telegramu Nuhodžića.

- OGLAS -

On je kazao da je, u duhu dosadašnje saradnje, Crna Gora, u okviru svojih mogućnosti spremna da ponudi pomoć i podršku.

Telegrame saučeša uputili su i predsjednik Crne Gore Milo Djukanović i predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović.

- Advertisement -

“Duboko potrešen viješću o broju žrtava i ranjenih koje je uzrokovao zemljotres na istoku Vaše zemlje, u ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, vlastima i svim građanima prijateljske Turske, upućujem izraze našeg saosjećanja i solidarnosti”, navodi se u Brajovićevom pismu saučešća.

Brajović je naveo da se nada da će spasilačke ekipe pravovremenom reakcijom spasiti još života i poželio je brz oporavak povrijeđenih i uspješno saniranje posljedica zemljotresa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA