15 C
Sarajevo
06.07.2024

Rifat Škrijelj nakon imenovanja novog rektora: Da nije bio kvalitetan, ne bih ga nikada ni predložio

Tarik Zaimović je izabran za novog rektora Univerziteta u Sarajevu. Kako je pojašnjeno na svečanoj ceremoniji inauguracije 30. septembra preuzet će dužnost rektora UNSA-e od aktuelnog rektora Rifata Škrijelja.

U izjavi za medije Rifat Škrijelj je kazao da je zadovoljan kompletnom procedurom. Između ostalog, naveo je kako je Senat UNSA-e pokazao da ima integritet.

“Zadovoljan sam kompletnom procedurom danas kako je tekla. Imali smo dvoje vrsnih kandidata. Senat je tajnim glasanjem, u drugom krugu, odlučio da to bude kolega Tarik Zaimović, a UNSA je još jednom pokazao integritet na nivou Senata. Zadnjih dana smo svjedočili ozbiljnim napadima na Univerzitet i na kandidata Tarika Zaimovića”, rekao je Škrijelj.

- OGLAS -

Između ostalog, naveo je kako je zajednički stav Rektorata bio da se ne oglašavaju povodom medijskih napisa koji se odnose na kandidate.

“Ono što je za Univerzitet najvažnije je da smo izabrali jednog čovjeka koji će u buduće četiri godine uspješno voditi UNSA, posebno ako neke političke pritiske kojima smo izloženi u posljednje pola godine amortiziramo. U narednom periodu sazvat ću konferenciju za medije na kojoj će obavijestiti javnost o problemima s kojima se UNSA suočava, a za koje kaže da su nametnuti u predizbornoj kampanji, posebno od resornog ministarstva. Zaimović je šest godina obavljao dužnost prorektora i da nije bio kvalitetan nikad ga ne bi predložio”, zaključio je Rifat Škrijelj.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA