15.5 C
Sarajevo
29.02.2024

Rođak spalio krvavu odjeću Nusretovog ubice, pa pozvao policiju i izgovorio samo jednu rečenicu

Nusret Destanović (28) pronađen je mrtav u subotu, a kako je Telegraf.rs nezvanično saznao, njegovo tijelo nađeno je u bunaru u blizini kuće osumnjičenog za ubistvo.

Njega je, kako se sumnja, ubio bivši suprug žene sa kojom je bio u kontaktu. Nusret je bio pretučen i navodno izboden, a jedan od uhapšenih za ovaj zločin E. H. (40) navodno je pomagao S.Z.A. da skine krvavu odjeću i pobjegne u inostranstvo.

Kako saznaju od izvora bliskog porodici Nusreta, E.H. je rođak osumnjičenog za ubistvo, a on mu je i pomagao nakon zločina da krvavu odjeću spali i pobjegne u Austriju. 

- OGLAS -

“E.H. je rođak S.Z.A. On mu je pomogao da spali krvavu odjeću nakon ubistva i pobjegne u Austriju. Prvo su ga onesvijestili, a onda pretukli. Pretučen je kolcem. Sumnja se čak da osumnjičenom ovo nije prvo ubistvo. Inače, E.DŽ. (19), drugi osumnjičeni, je razlog zašto je Nusret uopšte pronađen. On je nakon ubistva pozvao policiju i rekao im “Ja sam učestvovao u zločinu, tijelo se nalazi na toj adresi, ali ga nisam takao prstom, samo sam pomagao”. Tada se predao i uhapšen je – kaže za Telegraf.rs izvor blizak ubijenom Nusretu.

Pored E.H. (40), policija je uhapsila i R.H. (27) za koju se sumnja da je Nusreta namamila porukom prije ubistva, ali i E. DŽ. (19) iz Novog Pazara zbog sumnje da je učestvovao u zločinu. Porodica ubijenog Nusreta sumnja da je R.H. igrala dvostruko, te je Nusretu davala lažnu nadu, dok se sve vrijeme viđala sa svojim bivšim suprugom S.Z.A. U porukama do kojih je Telegraf došao vide se prijetnje koji je osumnjičeni za ubistvo slao R.H. prije nego što je Nusretovo tijelo pronađeno.

“Ona je Nusretu davala lažnu nadu, da ga voli i da će se vjenčati. Ipak, sve vrijeme se viđala sa osumnjičenim za ubistvo, mislila je da će se pomiriti. Igrala je dvostruko. S.Z.A. je bio ljubomoran i onda je došlo do ovoga” – navodi Nusretova rodica za Telegraf.rs.

“Ali zadnji se najslađe smije. Vjeruj mi. Vidjet ćeš šta ću uraditi”, napisao je S.Z., na šta mu je R.H. odgovorila “Mrš bre”.

Istraga sugeriše da je Nusret bio namamljen u zamku porukom poslatom sa njenog telefona, koju, kako se sumnja, nije ona poslala.

Kako je za Telegraf rekla osoba bliska Nusretu, on je “mučenički umro”.

“Imao je 22 uboda od noža. Na kraju je zaklan i bačen u bunar” – rečeno je za Telegraf.

Nusret je jučer sahranjen, a njegova rodica navela je za njihov portal da se porodica i dalje ne miri sa jezivom tragedijom, te da čekaju epilog događaja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA