16.6 C
Sarajevo
07.07.2024

Rusi objavili snimak uništenja ukrajinskog aviona

Lovac MiG-29 ukrajinskih oružanih snaga uništen je na aerodromu Dolgincevo u Dnjepropetrovskoj oblasti udarom ruskog mobilnog balističkog raketnog sistema kratkog dometa Iskander, saopćilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

“Posada mobilnog balističkog raketnog sistema kratkog dometa Iskander izvela je raketni udar na stazu aerodroma Dolgincevo. Kao rezultat, uništeni su borbeni avioni MiG-29 ukrajinskih oružanih snaga, oružje zrak-zemlja i vozila aviotehničke službe” – saopćilo je Ministarstvo.

Rusi su objavili i snimak operacije iz zraka. Na njoj se vidi trenutak snažne eksplozije i gusti oblak dima koji se potom diže visoko u zrak. Moskva je u utorak izvijestila da je s taktičkim raketnim sistemom Iskander-M izvršen napad na ukrajinske ratne avione na aerodromu Mirhorod, pri čemu je uništeno pet operativnih višenamjenskih borbenih aviona Su-27, dok su još dva oštećena.

- OGLAS -

Jučer su objavili kako je taktičkim raketnim sistemom Iskander uništen ukrajinski borbeni helikopter Mi-24 i vozila avioinženjerske službe u udaru na aerodrom u Poltavi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA