15.5 C
Sarajevo
04.10.2024

Saobraćajnica na Skenderiji još nije puštena u promet: Opet se stvorile velike gužve

Još uvijek nisu okončani radovi na dionici glavne saobraćajnice u Sarajevu od Skenderije do Radićeve ulice.

Prvobitno je bilo najavljeno da će radovi biti okončani tokom vikenda, kada je nastao potpuni kolaps u saobraćaju, ali saobraćaj jutros još uvijek nije pušten.

“Tokom vikenda izmjene saobraćaja zbog radova na Skenderiji, koji se u nedjelju završavaju, a nakon SFF-a nastavljaju. Tokom vikenda će se izvoditi radovi na asfaltiranju dvije kolovozne trake i trotoara na dionici glavne gradske saobraćajnice, i to od Skenderije do spoja s Radićevom ulicom. Saobraćaj se tokom vikenda na toj dionici neće odvijati, a osigurani će biti alternativni pravci i zaobilaznice. S ovim vikendom se završavaju radovi na ovoj saobraćajnici, a bit će nastavljeni po završetku Sarajevo Film Festivala. Radovi će završiti u nedjelju, a saobraćaj će biti pušten u ponedjeljak”, naveli su, između ostalog, iz nadležnog ministarstva.

- OGLAS -
Vlada KS

Međutim, osvanuo je ponedjeljak, ali radovi i dalje traju. Tramvajski saobraćaj je i dalje obustavljen na ovom dijelu glavne saobraćajnice na Skenderiji. Cijeli centar grada je bez tramvajskog saobraćaja, budući da se tramvaji, kao što je to bivalo i prethodnih dana tokom radova, okreću na okretnici na Skenderiji i vraćaju prema Ilidži, tako da je prva naredna stanica na Marijin Dvoru.

Iako nije nepoznanica da i zbog najmanjih dešavanja u Sarajevu nastane velika saobraćajna gužva, to se desilo upravo i ovog jutra budući da je saobraćaj na ovom dijelu otežan i usporen, a veliki broj građana je krenuo na posao i za drugim obavezama.

- Advertisement -

Podsjetimo, radovi na glavnoj saobraćajnici u Sarajevu su počeli prije nekoliko dana. Kako je već spomenuto na početku teksta u izjavi ministarstva, oni će biti obustavljeni za vrijeme trajanja SFF-a po čijem završetku će biti nastavljeni. Zbog pogrešnih informacija u gradu su nastale velike gužve.

Saobraćajnica je inače u lošem stanju i posljednji put je obnovljena 2006. godine, međutim, postavlja se pitanje da li su radovi započeti u pravo vrijeme – u ljeto i u jeku turističke sezone?

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA