13 C
Sarajevo
18.09.2024

Snijeg u Austriji i Njemačkoj: “Mislili smo susnježica, kad ono krpe!”

Snijeg je zatekao Njemačku i Austriji. Iako se očekivalo hladnije vrijeme, niko nije bio spreman na prave zimske uvjete.

Nagla promjena vremena zabijelila je Austriju.

“Prognoze su predviđale da će pasti, ali s obzirom koje je doba godine očekivali smo samo susnježicu. Međutim gust je napadao i zadržao se, temperature su pale do -5. Sada je već malo bolje počeo se topiti, ali svi su tu došli na ljetovanje i nisu bili spremni na ovako zahlađenje. Najveća je panika nastala jer smo s ljetnim gumama, pa je rizično voziti. Trudimo se ni ne izlaziti van. Pričao sam s ljudima koji su odavde i niko ne pamti da je snijeg pao ovako rano i još da ga je palo tako puno” rekao je čitatelj za 24sata koji radi u Nassfeldu.

- OGLAS -
A snow plough cleans the road on the southern part of the Felbertauern tunnel in Mittersill, Austria, on September 12, 2024, where first snow fall lead to first road closures (Photo by Johann GRODER / APA / AFP) / Austria OUT

“Malo je reći da nas je snijeg iznenadio. Djevojka i ja smo taman išli do grada po namirnice i bio je haos kada smo krenuli niz brdo sa ljetnim gumama. Razgovarali smo s jednom starijom gospođom rekla je da nikad ovako nije bilo u septembru, ali i da godina nikad toplija nije bila u ljeto. Danas je i festival kada krave spuštaju sa planina za zimovanje tako da je sa kamionima što ih prevoze isto nastao haos”, rekao je čitatelj iz Balderschwanga u Bavariji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA