20 C
Sarajevo
08.09.2024

Spasioci pronašli tijelo na Tenerifima, vjeruje se da se radi o nestalom Britancu

Spasioci koji traže nestalog britanskog tinejdžera Jaya Slatera na Tenerifima pronašli su tijelo i pokušavaju ga identificirati, saopštila je španska policija za Sky News.

“Dokazi snažno sugeriraju da se radi o ostacima 19-godišnjaka”, dodali su policajci.

Tijelo “izgleda kao tijelo Jaya Slatera”, saopštila je LBT Global, britanska dobrotvorna organizacija za nestale osobe u inostranstvu koja radi s porodicom Slater.

- OGLAS -

“Razumije se da je tijelo pronađeno blizu mjesta gdje je zadnji put lociran mobilni telefon [Jaya Slatera]. Iako formalna identifikacija tek treba biti provedena, tijelo je pronađeno sa stvarima i odjećom gospodina Slatera. Slijedi obdukcija i forenzička istraga”, navodi se u saopštenju.

Policija je kazala da je gorska spasilačka služba Civilne garde pronašla “beživotno tijelo mladića u području Masca nakon 29 dana neprestane potrage”.

- Advertisement -

“S obzirom na složenost slučaja, otkriće je bilo moguće zahvaljujući neprestanoj i diskretnoj potrazi koju je provodila Civilna garda tokom ovih 29 dana. Sve indikacije ukazuju da bi to mogao biti mladi Britanac koji je nestao od 17. juna – u nedostatku potpune identifikacije. Prve istrage pokazuju da je mogao doživjeti nesretan pad na nepristupačnom području gdje je pronađen. Čekamo rezultate obdukcije”, dodali su iz policije.

Slater je odletio na španski otok s prijateljima 13. juna kako bi tri dana kasnije prisustvovao muzičkom festivalu u noćnom klubu Papagayo u južnom ljetovalištu Playa de las Americas.

U 8.30 ujutro 17. juna nazvao je svoju prijateljicu Lucy Law rekavši joj da je propustio autobus, da mu je baterija na telefonu bila na 1 posto i da je porezao nogu na kaktusu.

U nedjelju je njegova majka, Debbie Duncan, rekla da porodica “ne može opisati riječima” bol kroz koju su prošli.

Rekla je da su njezina sina “svi voljeli i da ima blisku vezu sa svojom porodicom i mnogim, mnogim prijateljima”.

Gospođa Duncan opisala je svog dječaka kao “sina, brata, unuka, nećaka, bratića i prijatelja punog ljubavi”.

Također je rekla da su pojedini komentari na internetu “svima njima vrlo neugodni za čitanje”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA