16.6 C
Sarajevo
20.05.2024

Svečanost u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”: Otvorene savremene operacione sale

U Općoj bolnici „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo danas su svečano otvorene najsavremenije integrirane operacione sale za abdominalnu hirurgiju i ginekologiju.

Kratki film

Tim povodom uposlenicima, gostima i medijima se obratiti prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor bolnice koji se zahvalio svim prisutnima, a potom objasnio važnost ovih operacionih sala.

Prisutni su pogledali i krataki film o bolnici i prednostima rada u integriranim operacionim salama. Nakon toga slijedi otvaranje i obilazak operacionih sala.

- OGLAS -

Inače, ove operacijske sale imaju brojne prednosti ,a jedne od najvećih vrijednosti jesu mogućnost simultanog prijenosa slike i tona, te komunikacija sa kolegama iz cijelog svijeta tokom same operacije. Također, mogućnosti praćenja operacije putem video linka će značajno unaprijediti edukaciju mladih hirurga .

158 godina postojanja

Inače, danas se obilježava kao Dan bolnice koja u kontinuitetu radi već 158 godina i najstarija je zdravstvena ustanova u našoj zemlji. Taj dan za uposlenike će biti upriličena akcija dobrovoljnog darivanja krvi, kao i dodatni besplatni pregledi pacijenata.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA