15 C
Sarajevo
01.10.2024

Detalji kopnene invazije na Liban: “Najopasnija faza u historiji…”

Kako je objavila izraelska javna televizija KAN, iz Libana je prema centralnom Izraelu, uključujući Tel Aviv, ispaljeno deset projektila.

Libanski premijer Najib Mikati kaže da se njegova zemlja suočava s “jednom od najopasnijih faza” u svojoj historiji.

Mikati je to rekao tokom sastanka UN-a, nekoliko sati nakon što su izraelske trupe ušle u južni Liban. U području Tel Aviva u Izraelu oglasile su se sirene za zračnu uzbunu. Izraelski izvori javljaju da su presretnuta najmanje tri projektila.

Kako je objavila izraelska javna televizija KAN, iz Libana je prema centralnom Izraelu, uključujući Tel Aviv, ispaljeno deset projektila.

- OGLAS -

Izraelska hitna pomoć Magen David Adom kaže da je jedan muškarac povrijeđen i da je “svjestan, s ranom od gelera na glavi, u srednje teškom stanju”.

S druge strane, visoki izraelski sigurnosni zvaničnik rekao je za BBC da su izraelske kopnene snage ušle “vrlo plitko” u Liban.

- Advertisement -

“Na meti su nam Hezbollahove lansirne rampe za rakete, njihova infrastruktura neposredno uz sela u sjevernom Izraelu”, kaže zvaničnik.

“Ne mogu dati brojke, ali mogu vam reći da ovo nije velika kopnena invazija”, rekao je zvaničnik opisujući je kao “ograničenu” i “ne poput izraelskih operacija u Gazi”.

Hezbollah tvrdi da je ispalio projektile na sjedište izraelske obavještajne agencije Mossad i na vojno-obavještajnu jedinicu u predgrađu Tel Aviva, prenosi Index.

BONUS VIDEO

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA