16.6 C
Sarajevo
04.10.2024

Iranski zvaničnici odlučni: Primirje u Gazi ili snažan odgovor Izraelu!

Američki i izraelski zvaničnici su istakli da su u iščekivanju velikog napada Irana, koji bi mogao biti pokrenut ove sedmice.

Samo uspješni pregovori o primirju mogu zaustaviti iranski odgovor Izraelu za ubistvo bivšeg lidera Hamasa, Ismaila Haniyeha, u Teheranu, rekla su tri neimenovana zvaničnika Irana za Reuters.

Isti izvori su za Reuters rekli da će Iran i njegovi partneri, spominjući grupu Hezbollah iz Libana, pokrenuti svoj odgovor ako propadnu pregovori o primirju o Gazi ili ako Izrael krene odugovlačiti s pregovorima.

Američki i izraelski zvaničnici su istakli da su u iščekivanju velikog napada Irana, koji bi mogao biti pokrenut ove sedmice, prema njihovim informacijama.

- OGLAS -

Iz Hamasa su najavili da ne vjeruju u uspjeh pregovora, rekavši čak da do sastanka s predstavnicima Izraela možda neće ni doći. Prijašnji pokušaji razgovora između Izraela i Hamasa nisu donijeli pretjeran uspjeh.

Podsjetimo, od 7. oktobra 2023. godine bukti rat između palestinske grupe Hamas i Izraela. U sukobima je ubijeno oko 40.000 Palestinaca te oko 1200 Izraelaca.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA