8 C
Sarajevo
02.10.2024

Netanyahu opet prijeti: “U ratu smo s Iranom! Poravnat ćemo račune sa svakim ko nam naudi!”

Obećao je da će svi "platiti visoku cijenu za svaku agresiju protiv Izraela".

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu je u televizijskom obraćanju, govoreći iz sjedišta IDF-a u Tel Avivu nakon sastanka sigurnosnog kabineta, kazao da je Izrael je u egzistencijalnom ratu protiv “Irana i njegove osovine”.

Kaže da je posljednjih dana Izrael “ispalio snažne strijele” Hutima, Hamasu i Hezbollahu.

Mislio je na napad na vojnog čelnika Hamasa Muhammada Deifa u Gazi prije nekoliko sedmica, na nedavni napad na luku Hodeida u Jemenu i sinoćnji napad na Fuada Shukra, kojeg naziva “šefom Hezbollahovog štaba”.

- OGLAS -

Nije spomenuo lidera Hamasa, Ismaila Haniyeha, o čemu Izrael i dalje šuti.

Netanyahu kaže da je Shukr direktno odgovoran za ubistvo dvanaestoro djece u Majdal Shamsu i za napade preko sjeverne granice Izraela. Ističe Shukrovu umiješanost u napad 1983. na američke marince u Libanonu, te u održavanju veza između Irana i Hezbollaha.

- Advertisement -

“Obračunali smo se s Hajj Mohsinom i obračunat ćemo se sa svakim ko nam naudi. Svi koji se nišane u našu djecu, svi koji ubijaju naše građane, svi koji štete našoj zemlji krv im je na glavi”, kazao je Netanyahu.

Obećao je da će svi “platiti visoku cijenu za svaku agresiju protiv Izraela”.

“Spremni smo za svaki scenarij i stat ćemo ujedinjeni i odlučni protiv svake prijetnje”, poručio je Netanyahu.

Netanyahu je kazao da će rat potrajati i zahtijeva izdržljivost od građana Izraela. Kaže da je neko vrijeme bio pod pritiskom u zemlji i inostranstvu da prekine rat.

“Tada nisam popuštao tim glasovima, a ne popuštam im ni sada. Sva postignuća posljednjih mjeseci postignuta su zato što nismo pokleknuli i zato što smo donijeli hrabre odluke suočeni s velikim pritiskom u zemlji i inostranstvu. I kažem vam da nije bilo lako. Zajedno ćemo se boriti i uz Božiju pomoć zajedno ćemo pobijediti”, kazao je na kraju Netanyahu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA