10.5 C
Sarajevo
03.05.2024

Orban nije štedio novac! Pogledajte nestvarne kadrove njegove luksuzne rezidencije (VIDEO)

Orban je mnogo uložio i u sigurnost imanja te su na prilazima objektu parkirana i dva borbena vozila.

Rezidencija i imanje Viktora Orbana u mjestu Hatvanpuszta nedaleko od Budimpešte već više od deceniju privlače pažnju medija, a novi snimak pokazao je kako je Orban znatno proširio ovaj luksuzni kompleks.

Snimci dronom koje su zabilježili mađarski mediji pokazali su, kako ističu, nekoliko zanimljivih i novih stvari na imanju.

Orban je u međuvremenu izgradio nekoliko objekata koji se nalaze u centralnom dijelu imanja, a tu se nalazi i staklenik čija je gradnja započela u novembru 2023. godine.

- OGLAS -

“Brojni radnici nalazili su se na imanju. Izbrojali smo jedanaest automobila na putu koji povezuje Orbanovo imanje i susjedno zemljište koje je u vlasništvu mađarskog milionera Lorinca Meszaros”, navode mediji.

Također, zabilježena je i gradnja neke vrste hangara koja najvjerovatnije služi za skladištenje usjeva ili mašina. Orban je mnogo uložio i u sigurnost imanja te su na prilazima objektu parkirana i dva borbena vozila.

Mađarski mediji i ranije su pisali o Orbanovom imanju koje se prostire na trinaest hektara te su naglasili kako Orban uveliko na njemu dočekuje članove Vlade, biznismene, ali i strane zvaničnike.

Prema procjenama iz 2023. godine, rekonstrukcija imanja koje je napravljeno još u 19. stoljeću mogla bi koštati trideset miliona eura, a zemljište je registrovano na Orbanovog oca.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA