17.7 C
Sarajevo
19.05.2024

Peminuo ruski doktor koji je liječio Navalnog

Iz bolnice su priopćili kako je Sergej Maksimišin, zamjenik glavnog liječnika, preminuo u 55. godini života.

“Sa žaljenjem obavještavamo da je zamjenik glavnog liječnika za anesteziologiju i reanimaciju hitne bolnice №1, profesor na državnom medicinskom sveučilištu u Omsku, doktor medicinskih znanosti Maksimišin Sergej Valentinović iznenada preminuo”, stoji u priopćenju bolnice u Omsku.

Podsjetimo, Navalni je 20. kolovoza primljen na hitni odjel bolnice u Omsku nakon što mu je pozlilo u avionu. Maksimišin za vrijeme Navalnijeve hospitalizacije nije držao konferencije za novinare. Kao zamjenik glavnog liječnika za anesteziologiju i reanimaciju, bio je jedan od najstarijih liječnika u bolnici.

- OGLAS -

“Znao je više od svih drugih o Aleksejovom stanju”

Leonid Volkov, voditelj Navalnijevog kabineta, potvrdio je da je Maksimišin bio zadužen za liječenje oporbenog čelnika.

- Advertisement -
“Sergej Maksimišin bio je voditelj odjela na kojem se liječio Aleksej Navalni i bio je zadužen za njegovo liječenje, posebno za nadgledanje njegove medicinski izazvane kome. Znao je više od svih drugih o Aleksejevom stanju pa ne mogu odbaciti mogućnost da se ovdje radilo o kaznenom djelu”, rekao je Volkov za CNN.

“S druge strane, ruski zdravstveni sustav je vrlo loš i nije rijetko da liječnici njegove dobi iznenada umru. Sumnjam da će biti istrage o njegovoj smrti”, dodao je.

Ministar zdravstva Omske oblasti priopćio je da je Maksimišin radio u bolnici 28 godina i spasio na hiljade ljudskih života.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA