18.8 C
Sarajevo
25.05.2024

Trump najavio osnivanje vlastite društvene mreže

Nedugo nakon što je Twitter blokirao nalog odlazećeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, on je poručio kako neće biti ušutkan i predložio kreiranje nove platforme.
 

U saopćenju Bijele kuće koje je ubrzo uklonjeno s Twitter naloga @POTUS, odlazeći predsjednik SAD-a tvrdi kako Twitter sarađuje s demokratama i radikalnom ljevicom kako bi ušutkali njega i njegove pristalice.

”Očekivao sam da će se ovo dogoditi. Pregovaramo s nekoliko drugih stranica i mislim da ćemo uskoro imati velike najave, a razmatramo i mogućnosti kreiranja vlastite platforme u bližoj budućnosti. Nećemo biti ušutkani“, poručio je Trump.

Smatra kako Twitter nije o slobodnom govoru.

- OGLAS -

”Samo promoviraju platformu radikalne ljevice gdje neki od najzlobnijih ljudi u svijetu mogu slobodno govoriti“, rekao je Trump.

Komapnija je suspendovala Trumpov nalog u petak, a kao razlog je naveden rizik od nasilja.

- Advertisement -

”Nakon pomne analize nedavnih tweetova s naloga @realDonaldTrump, kao i konteksta na kojem su nastali, trajno smo suspendovali nalog zbog rizika od daljeg poticanja na nasilje”, navodi se u saopćenju.

Potez je uslijedio nakon što su Trumpove pristalice u srijedu upale u Kapitol, u sklopu kojeg su Zastupnički dom i uredi Senata što je rezultiralo smrću pet osoba.

Trumpa su mnogi osudili na poticanje svojih pristalica da upadnu u Kongres i onemoguće potvrđivanje pobjede Joea Bidena na predsjedničkim izborima održanim 3. novembra 2020.

Trumpov nalog privremeno su blokirali i Facebook i Instagram.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA