17.7 C
Sarajevo
10.09.2024

U Beču uhapšena dvojica mladića, policija tvrdi da su planirali terorističke napade

Jedna od meta i koncerti Taylor Swift.

Sigurnosne mjere pojačane su za koncerte Taylor Swift u Beču ove sedmice, nakon što su dvojica osumnjičenih uhapšena zbog, kako je rečeno, planiranja terorističkih napada tokom velikih događaja u tom austrijskom gradu.

U Ternitzu je uhapšen devetnaestogodišnjak, a nakon saradnje više policijskih agencija. Mladić je navodno povezan sa teroristkom organizacijom ISIS, a policijske službe navode kako je bio radikalizovan i da se zakleo ne lojalnost aktuelnom vođi IS-a, piše portal Meinbezirk.

Poslijepodne je uhapšena još jedna osoba. Obojica su, navodi policija, planirali teroristčke napade na širem području Beča, a jedna od meta su trebali biti i koncerti Taylor Swift.

- OGLAS -

Detalje o uhapšenim nisu navodili, kazavši da će sve informacije biti objavljene nakon što se okonča istraga, piše portal Meinbezirk.

Agencije su odlučile pojačati sigurnosne mjere za koncerte popularne pjevačice. Očekuju se da će biti 65.000 gledalaca tokom tri koncerta.

- Advertisement -

Kurier.at objavio je kako drugi uhapšeni ima sedamnaest godina, a da se navodno traga za još tri osumnjičena, no ova informacija nije potvrđena.

Prema navodima portala Puls24, kod devetnaestogodišnjaka u kući je pronađeno hemijsko oružje, a supstance je nabavljao krađom iz laboratrije u kojoj je radio.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA