12.7 C
Sarajevo
19.10.2024

Univerzitet Harvard otkazao konferenciju saudijskog princa Turkija al-Faisala

Američki Univerzitet Harvard otkazao je konferenciju saudijskog princa Turkija al-Faisala uz objašnjenje da ”zbog slučaja Khashoggi nije pravo vrijeme za nju“, javlja Anadolu Agency (AA).

Bivši ministar za obavještajne poslove Saudijske Arabije al-Faisal za medij ”The Daily Beast” izjavio je kako je univerzitet otkazao poziv da održi konferenciju.

Nekadašnji ambasador Saudijske Arabije u Washingonu kazao je kako je dobio obavještenje koje je uputio univerzitet, a u kojem je pisalo kako zbog slučaja Khashoggi nije pogodno vrijeme za održavanje konferencije.

- OGLAS -

Ubijeni novinar Jamal Khashoggi jedno vrijeme bio je savjetnik princa Turkija.

Saudijska Arabija se suočila sa kritikama iz cijelog svijeta zbog ubistva saudijskog novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Kolumnista “Washington Posta” nestao je 2. oktobra, nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu da preuzme dokumente koji su mu bili potrebni da bi se vjenčao.

- Advertisement -

Prema tvrdnjama kancelarije državnog tužilaštva u Istanbulu, kada je ušao, Khashoggi je odmah zadavljen, a zatim i raskomadan.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA