11.6 C
Sarajevo
05.10.2024

Tužilaštvo BiH obaviješteno o današnjem krijumčarenju nelegalnih migranata

Iz Granične policije Bosne i Hercegovine saopšteno je da je Tužilaštvo BiH obaviješteno o današnjem krijumčarenju ilegalnih migranata na Drini i da se čini sve da se utvrde činjenice i preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.

U saopštenju se dodaje da su nepoznate osobe na području opštine Bratunac pokušale prokrijumčariti iz Srbije u BiH veći broj ilegalnih migranata i da je, prema za sada raspoloživim informacijama, došlo do prevrtanja čamca u kojem se nalazio veći broj migranata.

Događaj su, kako se navodi, evidentirali pripadnici Granične policije BiH, preduzimajući redovne aktivnosti nadzora granice.

- OGLAS -

Drinu trenutno pretražuje tim Republičke uprave civilne zaštite iz Bratunca.

U Policijskoj upravi Zvornik Srni je rečeno da je policija zadržala 14 migranata za koje je utvrđeno da su iz Maroka, a koji su jednim od čamaca krijumčareni Drinom kod Bratunca, dok se drugi čamac prevrnuo.

- Advertisement -

U čamcu koji se prevrnuo bilo je 30 migranata, koji su pokušali prijeći iz Srbije u BiH, od kojih je 15 izašlo na obalu.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Boris Trninić rekao je Srni da su do sada pronađena tijela pet migranata i da se potraga nastavlja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA