12.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Velike saobraćajne izmjene tokom vikenda u Sarajevu: Mijenja se režim na sve strane i uvodi se jedna obustava

Trolejbuske linije 103 Dobrinja – Trg Austrije, 107 Dobrinja – Jezero i 108 Otoka – Dobrinja dijelom će mijenjati trasu, te će na relaciji Dobrinja – kružna raskrsnica ulica Želimira Vidovića Kelija i Senada Poturka Senčija koristiti trasu autobuske linije 31e Vijećnica – Dobrinja u oba pravca, a na ostalom dijelu trase će saobraćati ustaljenom trasom

Obavještavamo korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice između FK Željezničar i FK Borac, u nedjelju, 26. maja, u vremenu od 15:00 – 20:00 sati doći do privremene obustave sabraćaja u ulici Zvornička (od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ul. Hamdije Čemerlića), što će uzrokovati i obustavu trolejbuskog saobraćaja, osim na relaciji Otoka – Dobrinja.

Prema tome, u vrijeme obustave saobraćaja trolejbusi će saobraćati samo na relaciji Otoka – Dobrinja.

- OGLAS -

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navednoj ulici u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu – saopćeno je iz GRAS-a. 

Izmjene režima saobraćaja

- Advertisement -

KJKP Gras dalje obavještava korisnike da će, također u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog izvođenja radova u ulici Bulevar Mimara Sinana (od raskrsnice sa ul. Senada Poturka Senčija do raskrsnice sa ul. Midhata Begića) u subotu, 25. maja, u vremenu od 07:00 – 17:00 sati, doći do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza:

– Trolejbuske linije 103 Dobrinja – Trg Austrije, 107 Dobrinja – Jezero i 108 Otoka – Dobrinja dijelom će mijenjati trasu, te će na relaciji Dobrinja – kružna raskrsnica ulica Želimira Vidovića Kelija i Senada Poturka Senčija koristiti trasu autobuske linije 31e Vijećnica – Dobrinja u oba pravca, a na ostalom dijelu trase će saobraćati ustaljenom trasom.

Do izmjene režima saobraćaja doći se i drugog dana vikenda, te iz GRAS-a obavještavaju korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog izvođenja javnog događaja na Trgu Susan Sontag i privremene obustave saobraćaja u ulici Branilaca Sarajeva (od raskrsnice sa ulicom Ćemaluša do raskrsnice sa ulicom Radićeva) u nedjelju, 26. maja, od 19:30 – 21:45 sati, doći do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza putnika:

– Linije koje polaze sa Doma Armije mijenjat će polazni terminal i polaziće sa Drvenije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA