13 C
Sarajevo
05.10.2024

Vilsonovo šetalište očišćeno od smeća (FOTO)

Nakon što je N1 jutros objavio fotografije Vilsonovog šetališta u Sarajevu koje je bilo doslovno zatrpano smećem iz KJKP “Rad” su se oglasili navodeći da taj prostor nisu mogli čistiti zbog koncerta koji je sinoć bio u toku. Sada su se ponovo oglasili i poslali fotografije očišćenog šetališta.

“Sa zadovoljstvom objavljujemo da je nakon koncerta Denisa Sulte uspješno završeno čišćenje Vilsonovog šetališta. Nakon okončanja koncerta nismo bili u mogućnosti da očistimo prostor zbog bine koja je postavljena, a malim dijelom jer je koncert završen iza 2:00 sata ujutro. Naš tim je marljivo radio na vraćanju područja u prvobitno stanje, osiguravajući da sav otpad koji je ostao nakon koncerta bude efikasno uklonjen. Cijenimo strpljenje i saradnju zajednice tokom ovog procesa. Hvala što nam pomažete da održavamo ljepotu i čistoću naših javnih prostora!”, poručio je Mirza Ramić, glasnogovornik KJKP “Rad”.

Podsjećamo, najpoznatije i najfrekventnije šetalište u Sarajevu jutros je podsjećao na deponiju u centru grada.

- OGLAS -

Kako je sve izgledalo jutros možete pogledati OVDJE.

Osim nadležnih koji trebaju brinuti o čistoći, veoma je bitna i svijest građana koji su sinoć tokom koncerta, iako su mogli drugačije postupiti, sav otpad ipak bacali na ulice i time poslali nereprezentativnu sliku svima onima koji su u posjetu došli u glavni grad Bosne i Hercegovine dok traje Sarajevo Film Festival.

- Advertisement -

Osim toga, prolaznici koji su jutros krenuli za svojim obavezama i put ih je nanio ovim dijelom, ostali su zgroženi količinom smeća kojeg su zatekli.

Važno je istaći da je i u proteklom periodu Sarajevo u medije dospijevalo upravo zbog smeća i neredovnog održavanja čistoće što predstavlja jedan od gorućih problema ovog grada.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA