15.5 C
Sarajevo
04.10.2024

Zbog kiše uzrokovani učestali odroni na cestama u BiH

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozorenje za sve vozače, nakon višemjesečnog izostanka kiše, kolovoz je trenutno posebno klizav i učestali su odroni, navode iz BIHAMK-a.

Poddionica autoputa A-1 Počitelj-Zvirovići otvorena je za saobraćaj svih vozila.

Danas su, u vremenu od 08 do 16 sati, planirani radovi na redovnom održavanju dionice magistralnog puta Maglaj-Kosova. Na mjestima izvođenja radova saobraćat će se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

- OGLAS -

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

- Advertisement -

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA