8.8 C
Sarajevo
02.10.2024

Zdravstveni radnici danas blokiraju saobraćaj u Sarajevu: Iduće sedmice i protestna šetnja

Radnici u zdravstvu najavili su jednosatnu blokadu saobraćajnice na Skenderiji iz svih pravaca od 12 do 13 sati.

Senad Sadiković, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS podsjeća šta se desilo prošli put kada su najavili blokadu.

“Prošli put nam nisu odobrili blokadu saobraćajnice. Ovog puta nadamo se pozitivnom ishodu jer u suprotnom bi samo dokazali da nam nisu podrška kako su to javno saopćili” – ističe Sadiković dodajući da ih je jučer posjetila i inspekcija i interventna policija tražeći dozvolu za postavljanje šatora.

- OGLAS -

“Napravili su zapisnik, a mi smo predali zahtjev za odobrenje korištenja 18 kvadrata na čijem je prostoru montiran šator. Očekujemo rješenje, a jučer nam je načelnik Općine Centar Srđan Mandić obećao da će to biti završeno.”

Ne odustaju od povećanja plaća

- Advertisement -

Iako im je premijer KS Nihad Uk jasno poručio da im Vlada neće dati više od već ranije ponuđene satnice – 3,25 KM, radnici u zdravstvu ne odustaju od svog zahtjeva.

Iz Sindikata za narednu sedmicu najavljuju i protestnu šetnju. Kažu da će to najvjerovatnije biti idući četvrtak (19. septembar) kada će se okupiti ispred Vječne vatre, a potom glavnom saobraćajnicom krenuti prema zgradi Vlade KS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA