17.7 C
Sarajevo
30.04.2024

Izetbegović: Dobro je za SDA da se na vrijeme dobije šamar

“SDA mora naći mlade ljude koji imaju odgovor na potrebe urbanih sredina”, kazao je on. Komentarisao je i Semira Efenedića i njegovu pobjedu kazavši kako mu “nije bilo lako”.

“Moramo vidjeti što raditi, ne samo u Sarajevu, inače je SDA pobijedila u BiH, pobijedila u Sarajevu, ali ne smijemo se zavaravati time”, rekao je Izetbegović za BHRT.

Govoreći o kandidatima Naroda i pravde od kojih je SDA izgubila, Izetbegović je istakao kako je to sve “proizvod SDA”.

- OGLAS -

“Dobro je za SDA da se na vrijeme dobije šamar, hladan, leden tuš koji smo dobili u Sarajevu će nas probuditi. Mi smo jaki, mi ćemo to kompenzirati”, dodao je Izetbegović.

Kazao je kako SDA mora braniti zemlju i da ne može to uraditi sama.

“Naša ruka će biti pružena prema građanskim strankama, prema ljevičarskim strankama, strankama koje su nastale od SDA, mirit ćemo se s tim ljudima kako bi branili BiH”, istaknuo je prvi čovjek SDA u gostovanju na javnom servisu.

Komentarišući suprugu Sebiju Izetbegović i njen politički angažman, kazao je da je to “njena stvar” dodavši da je ona ostvarila izvanredan rezultat u politici.

“Ona je među onima koji su najbolji rezultat postigli… Jako je opterećena poslom i koronom, ona radi sedam dana u sedmici, na njoj je što će odlučiti”, kazao je Izetbegović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA