16.6 C
Sarajevo
24.10.2024

Tragedija na Skadarskom jezeru: Utopila se tročlana porodica i momak koji je pokušao da ih spasi

Tročlana porodica Kumburović iz Zete i Podgoričanin Darko Vujošević utopili su se danas na Skadarskom jezeru, nakon što se zbog nevremena prevrnuo čamac u kojem su bili. To je novinarima na licu mjesta ispričao Radojica Rašović, koji je bio na istom čamcu.

Prema svjedočenju preživjelih putnika, poginuli su supružnici iz Zete, Jana i Ratko Kumburović i njihova kćerka Nina, kao i Darko Vujošević iz Kuča, koji je pokušao da spasi porodicu. Tijelo Jane Kumburović je pronađeno, dok se za ostalima traga.

Vanja, Radojica i Ljiljana Rašović, kao i sveštenik Neofit koji su se također nalazili na brodu su se spasili.

- OGLAS -

Oni su bili u posjeti manastiru Vranjina, a čamcem je upravljalo svešteno lice, potvrdio je jedan od preživjelih putnika

“Kad smo se vraćali prema obali, veliki talasi su prevrnuli čamac i počeo je da tone. Počeli smo da se spašavamo ko može. Velika je tragedija”, ispričao je Rašović

- Advertisement -
 
 
 
“I oni su mogli da se spasu, ali je majka je pokušavala da spasi dijete, pa se i ona udavila. Otac je stradao dok je pokušavao da spasi njih, a za njima i momak koji je priskočio u pomoć. Mi ostali smo pokušavali da se domognemo obale i neki od nas su u tome uspjeli”, kazao je Rašović.
 
Potraga je za večeras obustavljena i najavljeno je da će se nastaviti sutra.
 
  

Direktor NP Skadarsko jezero, Nenad Ivanović, potvrdio je “Vijestima” da je nađeno jedno tijelo, a da se za traga za još tri osobe.

 
Sektor za vanredne situacije je u akciju potrage uključio i helikoptersku jedinicu, a pozvali su i ronioce Regionalnog ronilačkog centra i pripadnike podgoričke Službe zaštite i spašavanja.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA