25 C
Sarajevo
18.05.2024

Lukašenko upozorio: “Doći će do apokalipse ako Rusija upotrijebi nuklearno oružje”

Lukašenko je također rekao da susjedna Poljska ne treba očekivati ​​agresivne akcije Bjelorusije.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je u četvrtak da je rizik od vojnih incidenata duž granice njegove zemlje s Ukrajinom prilično visok, javlja Reuters pozivajući se na rusku državnu novinsku agenciju RIA.

Kako prenosi agencija RIA, Lukašenko je također rekao da susjedna Poljska ne treba očekivati ​​agresivne akcije Bjelorusije.

Lukašenko je citiran i kako ističe da je Bjelorusija ipak premjestila nekoliko borbeno spremnih bataljona iz regije Vitebsk, koja se nalazi na granici s Rusijom, do zapadnih granica zemlje.

- OGLAS -

U drugom izvještaju Reutersa, pozivajući se na rusku državnu novinsku agenciju TASS, Lukašenko je citiran kako je rekao da su sazreli uvjeti za početak mirovnih pregovora Rusije i Ukrajine.

Lukašenko je rekao da bi preliminarni tekstovi o kojima su razgovarali ruski i ukrajinski zvaničnici u Turskoj u prvim sedmicama rata mogli poslužiti kao polazište za pregovore.

- Advertisement -

TASS je također citirao Lukašenka, bliskog saveznika predsjednika Vladimira Putina, koji je rekao da bi moglo doći do “apokalipse” kad bi Rusija upotrijebila nuklearno oružje kao odmazdu za akcije Zapada.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA