21.6 C
Sarajevo
06.05.2024

Pretres dvije kuće u Sjevernoj Irskoj zbog pronađenih tijela u kamionu hladnjači

Britanska policija juče je dobila prijavu od Hitne pomoći da su našli beživotna tijela u kamionu u industrijskoj zoni u mjestu Grays u Essexu, oko 30 kilometara od Londona, a javljeno je i da je kamion iz Bugarske.

Dvadesetpetogodišnji vozač kamiona iz Sjeverne Irske uhapšen je juče pod optužbom za ubistvo. Prema britanskim medijima, on je Mo Robinson, iz grada Portadowna u Sjevernoj Irskoj, u okrugu Armagh gdje su noćas i sprovedeni pretresi.

Sada se utvrđuje put kamiona. Prema britanskoj policiji, prikolica kamiona stigla je oko 00.30 po lokalnom vremenu juče (1.30 po centralnoevropskom vremenu) u Parflit, luku na Temzi, iz Zebrigea u Belgiji, dok je dio kamiona koji vuče prikolicu krenuo iz Sjeverne Irske.

- OGLAS -

Belgijsko savezno tužilaštvo potvrdilo je za France-Presse da je prikolica kamiona prošla kroz Zebrige u utorak, 22. oktobra.

Bugarske vlasti su potvrdile da je vozilo registrovano u ovoj državi 2017. ali navode da od tada nije ulazilo u Bugarsku. “Nema veze sa nama, jedino tablice “, rekao je bugarski premijer Bojko Borisov za lokalnu televiziju.

- Advertisement -

MUP Hrvatske saopštio je da kamion nije prošao kroz Hrvatsku, prenosi agencija Hina.

Hrvatska policija dobila je zahtjev od Britanije da provjeri podatke vezane za prolazak kamiona, a po provjeri nije utvrđeno da se kamion kretao po teritoriji Hrvatske, rekla je portparolka hrvatske policije.

Za sada nema naznaka o porijeklu žrtava ni o tome da li se radi o migrantima. Prema prvim elementima istrage radi se o 38 odraslih i jednom adolescentu.

Iako se još ne zna ko su žrtve, ta drama je ipak pokrenula pozive za borbu protiv biznisa krijumčarenja ljudima, a britanski premijer Boris Johnson je osudio “nezamislivu tragediju” .

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA