12.7 C
Sarajevo
21.09.2024

Crna Gora: Osobe pod nadzorom zbog korona virusa dobro se osjećaju

 Iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore kazali su da se osjećaju dobro sve osobe koje se u toj zemlji nalaze pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom zbog korona virusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Instituta su ranije kazali da su u Crnoj Gori trenutno 184 osobe pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom zbog korona virusa.

Doktorica Sanja Medenica iz Instituta za javno zdravlje je u jutarnjem programu Javnog servisa RTCG kazala da se osobe koje su pod nadzorom moraju dva puta dnevno javljati zdravstvenim ustanovama.

- OGLAS -

“Mi smo u posljednja dva mjeseca više puta imali sumnje na obolijevanje. U dva slučaja je izvršena dijagnostika i rezultati su bili negativni”, kazala je ona.

Medenica je istakla i da je crnogorski zdravstveni sistem od pojave koronavirusa imao koordinisan odgovor. Ona je kazala da se osobe koje dolaze iz zaraženih područja stavljaju pod nadzor, što je u skladu sa zakonom.

- Advertisement -

“Sinhronizovane su aktivnosti na teritoriji Crne Gore. U riziku su više stare osobe, osobe sa hroničnim bolestima i oni sa oslabljenim imunitetom”, navela je Medenica.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA