15 C
Sarajevo
27.07.2024

Hadžifejzović brutalno prozvao Dodika: Hajde čik, otcijepi se 2. maja! Čekam te! Dežuram!

Hadžifejzović: „1856 puta je Dodik do sada najavio otcjepljenje entiteta od države. On će to pokušati i uraditi jednom, možda poslije 3973. najave!
Hadžifejzović:“ Učini to 2. maja, nakon Rezolucije u UN-u, kako si najavio. Onog 2. maja ‘92 godine - to, otcjepljenje - državni i vojni udar nije uspjelo Dodikovim prethodnicima i političkim učiteljima, ali ni domaćim izdajnicima. Čekam te i ovog drugog maja. Dežuram.“

Sinoć u Beogradu, tjerao je Vučića da mu na press konferenciji potvrdi da će prihvatiti sve odluke Dodika i Skupštine – dakle i otcjepljenje. Vučić mu je to prešutio. Prvi koji su rekli Dodiku u lice, i to u Banjoj Luci – “de se više otcijepi” – bili smo mi. Opet u našem intervjuu s njim. Nakon toga, okuražili su se političari – pogotovo mlađi – i sada se igraju sa Dodikom – “de, čik, ajde-otcijepi se.” I tada i sada smo mislili i kazali to ozbiljno – daj više, kreni u taj proces da konačno znamo na čemu smo. Jer, Dodik će to uraditi jednom – možda nakon 3.973 najave.. Zato, opet i odmah: de, kreni više jednom u otcjepljenje da svi – a i Ameri – znamo gdje smo. Učini to 2. maja, nakon Rezolucije u UN-u, kako si najavio. Onog 2. maja ‘92 godine – to, otcjepljenje – državni i vojni udar nije uspjelo Dodikovim prethodnicima i političkim učiteljima, ali ni domaćim izdajnicima. Čekam te i ovog drugog maja. Dežuram.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA