9 C
Sarajevo
24.04.2024

Mirko Šarović ŠOKANTNO: Dodik će uništiti RS! Dodik donio zakon protiv Dodika! Sam sebe sankcionisao

Mirko Šarović otkrio dvije ekskluzive, pa poslao poruku Dodiku kako da sačuva i entitet RS i državu BiH: RS ne može biti više od entiteta! Jedina pametna i mudra opcija je da RS čuva Dejton! To što smo dobili, entitet RS, je kao zlatni gral za Srbe!
Šarović pojašnjava vezu američkih sankcija, evropskih zakona i zatvaranje računa: Evropski zakon o Sprječavanju pranja novca direktno je rezultirao da se crnolistašima zatvore računi u bankama! Hadžifejzović: Pa to je šokantno, to još niko nije povezao? Šarović: SDS-u su blokirani računi tek nakon što je zakon stupio na snagu! Hadžifejzović: Pa je li ga Mile čitao? Dodik je usvojio zakon protiv Milorada!

Hadžifejzović: Šta je bilo ovo sinoć?

Šarović: Promocija nove epizode krize u BiH! Dolazi težak period za BiH!

Hadžifejzović: Šta slijedi?

- OGLAS -

Šarović: Ishod neizvjestan! Zemlja se vuče još dublje!

Hadžifejzović: Kud Dodik goni?

Šarović: Dodik najzabrinutiji otkad ga ja znam! On polako nije u ulozi da kreira i početak krize i njeno finale! Njegova rečenica gdje je rekao: “Ja idem do kraja” meni je ključna! Nije rekao šta podrazumijeva kraj! To je predmet analiza šta on smjera! Šta je to ja idem do kraja?! Dodik će u tom nadmudirvanju koje slijedi pokušati da nađe izlaz za sebe i svoju političku opciju! Pokušat će se izvući iz cijele priče!

Hadžifejzović: Kako će se izvući kada je rekao da ide do kraja?

Šarović: Njegova riječ nije baš sveta! Njegove najave se zaborave za čas! Kratko pamćenje! On se igra i produžava svoj život! 

Hadžifejzović: Mislite li da je priča o bankama rezultat zakona? 

Šarović: Apsolutno! To je suština! Nisu čitali ili su neki namjerno pustili da se zakuha! Račun SDS-u blokiran nakon što je evropski zakon o Sprječavanju pranja novca usvojen!

Hadžifejzović: Pa to niko nikada do sada nije povezao? Banke zatvaraju račune nakon što je usvojen zakon o Sprječavanju pranja novca za evropski put BiH?

Šarović: Tako je! Tek će sada da bude prittisaka i posljedica!

Hadžifejzović: Dodik kaže da će ga uhapsiti…

Šarović: Imam osjećaj da se to plasira da se dodatno podgrije situacija! Ko bi ga hapsio! Postoji mnogo onih koji likuju takvom scenariju i u RS-u i u FBiH, ali to je opasan scenarij!

Hadžifejzović: Kako su vas uhapsili?

Šarović: Ja sam se sam prijavio! Moji problemi su nastali 2003. još kao član predsjedništva, zbog afere oko izvoza motora za Irak, bio sam targetiran kao neko ko je pomogao Sadamu Huseinu! Otišao sam kod Đinđića i Koštunice, oni su razumjeli moju poziciju… Ashdown mi je rekao da ima zemlja koje su protiv da se ja smijenim sa pozicije predsjedavajućeg predsjedništva! To je početak koji se poslije toga rezultirao mojim povlačenjem iz Predsjedništva, ali se nije zaustavio! Krenule su sankcije, zabrana političkog djelovanja…sankcije su bile nevjerovatno teške! Upali su u kuću, uzeli sve! Ponovo sam otišao 2005. kod Koštunice i oni su rekli odmah ćeš dobiti državljanstvo i mi ti preporučujemo da ne ideš u BiH! Ja sam rekao da ne osjećam da imam bilo kakvu odgovornost, osjećam se da sam nevin! Imao sam izbor da ostanem u Srbiji ili da se vratim ovdje, a u Tužilaštvu su me već ispitivali kao osumničenog!

Hadžifejzović: Zašto ste se vratili? 

Šarović: Znao sam ako ostanem u Beogradu ostat ću zavijek kao neko ko je pobjegao od pravde! Ja sam se vratio! Uhapsio me NATO! 

Hadžifejzović: Koliko ste bili u zatvoru?

Šarović: Godinu dana!

Hadžifejzović: Dodik je išao kod Vučića, ali ga Vučić nije zaštitio…

Šarović: Vučić rekao da će smiriti Dodika! To je važna poruka! Mislim da je Vučić na indirektan način veću brigu iznio za poziciju RS-a! 

Hadžifejzović: Ovo ukidanje entiteta?

Šarović: Pa da! Moram iskoristiti ovu priliku da pošaljem Dodiku važnu poruku kako da sačuva i entitet RS i državu BiH: Milorade, to što radiš nikome ne ide u prilog! To je takav avanturizam! Dok god je Dodik na bilo kakvoj poziciji RS će biti u krizi!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA