13.8 C
Sarajevo
29.09.2024

Nermin Muzur direktan: “Bili smo robovi, sad smo slobodni! Nema više odlučivanja po hotelima!” 

Nermin Muzur, aktuelni načelnik Ilidže, i kandidat Trojke za istu funkciju na ovogodišnjim Lokalnim izborima: “Najponosniji sam na to da je na Ilidži najbolja Trojka u BiH! Garantujem da se sve odluke vezane za Ilidžu donose u zgradi Općine Ilidža!”
Nermin Muzur (NiP – Trojka): “Mi govorimo o potpuno drugoj Ilidži! Za ovoga mandata je 17.000 novih fiskalnih uređaja registrovano! Imamo najveći fiskalni promet u BiH, preko četiri milijarde KM! Imamo budžet preko 68 miliona! To su fakti koje ne može niko pobiti! Ilidža je gigant!”

Nermin Muzur, aktuelni načelnik Ilidže, i kandidat Trojke za istu funkciju na ovogodišnjim Lokalnim izborima, gostovao je večeras u FACE TO FACE sa Senadom Hadžifejzovićem. 

Hadžifejzović: “Jesi dobro?” 

Muzur: “Nisam dobro… odlično sam! Prisjetio sam se: slična je situacija! Prije četiri godine smo ovdje bili i sada smo uradili to! Sve je vrijedilo! Danas možemo pričati o rezultatima! Ne da se hvalimo, nego konstatujemo ono što se desilo! Danas je potpuno druga klima na Ilidži! Nema više odlučivanja po nekim restoranima i hotelima! Danas se sve odluke donose u Općini Ilidža! To nikome ne smeta na Ilidži! Građani su to vidjeli i prepoznali! Najponosniji sam na to da je na Ilidži najbolja Trojka u BiH! Garantujem da se sve odluke vezane za Ilidžu donose u zgradi Općine Ilidža! Prije su se prethodnici dodvoravali gradu! Mi sa Ilidže danas imamo zastupnike! Bore se za interese Ilidže! Prva faza tramvajske pruge skoro je završena! Ilidža je zaslužila da taj ratni put bar bude obnovljen! To je jedini ulaz prema glavnom gradu! Za ove tri godine napravilo se tri kilometra! Bili smo robovi nekih sitnih krugova! To je sve bilo nauštrb Ilidže! Mi smo u potpuno novom ambijentu!”  

- OGLAS -

Hadžifejzović: “Ti imaš energije?” 

Muzur: “Ovaj posao kad radiš moraš imati natprosječnu energiju! Drugi interesi su finansijski! Hvala Bogu, nemam tih problema!  

- Advertisement -

Danas mi na Ilidži najviše zamjeraju rodbina i prijatelji! Mi govorimo o potpuno drugoj Ilidži! Za ovoga mandata je 17.000 novih fiskalnih uređaja registrovano! Imamo budžet preko 68 miliona! To su fakti koje ne može niko pobiti! Za sedam mjeseci petsto miliona! Doprinosimo pozitivnom ambijentu! Mi svojim radom u lokalnoj zajednici doprinosimo ambijentu! Nedavno je otvoren jedan od najvećih salona u automobilizmu! Mi smo u našoj strategiji predviđali da izađemo na četiri milijarde, a već smo sad više od toga! Ilidža izrasta u ozbiljnog giganta!”  

Hadžifejzović: “Kako si se nosio s pritiscima?” 

Muzur: “Oni koji su bili i danas sravnavaju račune! Oni danas lažu jedni druge! Nisam poništio nikakve dozvole! Rekao sam da je na raspolaganju moja služba! Mi nismo prodali nijedan kvadratni metar sumnjivim investitorima! Stanovi koji se izgrade bit će za trideset posto nižih cijena! Kad sam govorio da je moj san da Sarajlije idu na skijanje javnim prijevozom, ljudi su se smijali! Danas smo već napola puta! Do kraja naredne godine ću ostvariti pola svog sna! Treba vjerovati u sebe! Potpuni nered koji ste imali u toku agresije je zbog izmještanja papirologije! Pravile su se velike malverzacije! Danas Ilidža postaje najsređenija katastarska općina! Sportska dvorana je u podmakloj fazi! Škola na Stupu je priča koja se priča otkako je krenula masovna gradnja! Živim za dan kada će krenuti projekt oko ‘Avaza’ i ‘Radon Plaze’! Da vidite samo razliku i odnos, da vidite kakav je nered bio! Ostale su trajne posljedice! Tri godine tražimo zemljište da napravimo igralište! Što ste napravili nered?! Nadam se da će se kampanja dostojanstveno završiti! Danas nema onih nelegalnih plakata! Nemate ništa što liči na nered na Ilidži! Ovo ljeto je raja iz grada izlazila na Ilidžu! Radi se škola, tramvajska pruga, sportska dvorana!  

Vjerujem da su stanovnici vidjeli šta smo uradili! Nastavit ćemo raditi još više! Ako se meni nešto desi, molim ih da ne dozvole da ne budu oni kakvi su bili prije! Ilidžanci ne zaslužuju da budu taoci! Nadam se da ćemo za četiri godine govoriti o projektima koje smo još radili!”  

CIJELO GOSTOVANJE POGLEDAJTE U VIDEOPRILOGU. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA