8 C
Sarajevo
29.04.2024

Aleksandar Vučić: Rezolucija o Srebrenici će biti usvojena! Tražit će odštetu od Srbije!Ukinut će RS

Evo ga, oglasio se Vučić o Dodiku i američkim sankcijama! Vučić o „pomahnitalom“ Dodiku: „Stvara se teret Srbiji! Zamolit ću ga da vodi politiku mira!“
Aleksandar Vučić otkrio tajnu: Evo kad će biti usvojena Rezolucija za Srebrenicu u Generalnoj skupštini UN-a! Znam ko će i kako će glasati! Pogledajte (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je u konferenciju za novinare na kojoj je govorio o političkom i ekonomskom presjeku stanja u Srbiji i potezima koje će on, kao predsjednik i Vlada poduzimati u narednom periodu kao i o situaciji na Kosovu i bosanskohercegovačkom entitetu RS. Govoreći o situaciji u RS-u, Vučić je rekao da je ona “uzavrela” i da on nije uvijek saglasan s onim što Dodik radi. Osvrnuo se i na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koja bi, na prijedlog Njemačke i Ruande trebalo da se nađe pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija 27. aprila. Vučić ističe da se rezolucija donosi iz dva razloga, jedan je da srpski narod bude kažnjen zbog svoje slobodarske i nezavisne politike, da bude dodatno pritisnut po pitanju Kosova i zbog svoje spoljnopolitičke orijentacije, a drugi razlog je taj da mogu muslimanima širom svijeta da pokažu da uprkos podršci koju pružaju ili su pružali u početku Izraelu, a pošto ne mogu u potpunosti da budu na strani Palestinaca i naroda u Gazi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA