15 C
Sarajevo
29.09.2024

Suljagić riječi Ane Brnabić upućene Muniri Subašić: Novo dno za neljudski režim, odvratno stvorenje!

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić je reagovao na sramni napad predsjednice skupštine Srbije na predsjednicu Udruženja “Majke enklave Srebrenica i Žepa” Munire Subašić.

“Obično se ne osvrćem na izjave srpskog političkog vrha. Svjestan sam da su oni grupa postgenocidnih manijaka i nikad se s njima ne bih bavio. Lažu stalno i o svemu. No, to što se predsjednica Skupštine Srbije i bivša premijerka Ana Brnabić obrušila na preživjelog genocida u ime glavnog veličatelja genocida, srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, nova je niska cijena čak i za ovaj autokratski i neljudski režim”, napisao je Suljagić na društvenoj mreži X.

Podsjetio je kako se upravo u Srbiji pod vlašću šefa Ane Brnabić deseci ratni zločinaca našli utočište.

- OGLAS -

“Ana Brnabić je godinama pila i večerala s najvišim evropski političarima, čime su oni normlaizovali njezino negiranje i veličanje genocida. Tokom njezina mandata deseci ratnih zločinaca iz BiH našli su utočište u Srbiji. Ali ni to nije dovoljno. Ona osjeća potrebu da dokazuje svoje srpske akreditive — jer je homoseksualka — i ostane lojalna Vučiću lično ciljajući na preživjele genocida. Kakvo odvratno stvorenje”, poručio je Suljagić.

Podsjećamo, Brnabić je optužila Subašić da prijeti djeci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića manipulirajući izjavom predsjednice Udruženja “Majke enklave Srebrenica i Žepa”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA