11.6 C
Sarajevo
18.10.2024

Otvoren je Zimski salon knjige!

U Centru Skenderija u galeriji Colegium Artisticum, ‘Zimski salon knjiga’ u periodu od 13. do 24. decembra, svaki dan promocija i prodaja književnih djela, publicistike, naučnih knjiga… Djelo “RAT UŽIVO” autora Senada Hažifejzovića, novinara, urednika i osnivača FACE-a predstavlja se na posebnom, zasebnom štandu.

Ovo je drugo, dopunjeno izdanje knjige “RAT UŽIVO”. Enciklopedijskog je formata, na luksuznom papiru, sa preko 2.000 fotografija. Prvo izdanje knjige, 2002.godine proglašeno je od Društva izdavača BiH Knjigom godine, publicistika.

“RAT UŽIVO“, smatra se “preživjelim” svjedokom stravičnih momenata tokom ratnih dešavanja. Knjiga je kompilacija uživo razgovora sa ključnim akterima rata. Možda bi ova knjiga trebalo da bude u obaveznoj literaturi u školskom obrazovanju, ali je već odavno glavni podsjetnik na najteži period ove države u njenoj historiji.

- OGLAS -

Preporučujemo da posjetite ovogodišnji “Zimski salon knjiga” u Centru Skenderija i da pronađete bogata književna djela prema vašem ukusu i koja će upotpuniti vašu privatni biblioteku.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA