12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Edina Selesković sa instalacijom “Misli sloboda” na prestižnom sajmu umjetnosti u Rimu

Renomirana bosanskohercegovačko-američka umjetnica Edina Selesković otvorila je u petak, 22. marta 2019 u Rimu izložbu Misli Sloboda. 

Nakon nevjerovatnog uspjeha prvog italijanskog izdanja, engleski sajam “Artrooms Fairs” se održava u Rimu od 22. i 24. marta u hotelu The Church Village. 

Međunarodni sajam rođen je u Londonu prije 5 godina, a osmislili su ga tri italijanska poduzetnika: Cristina Cellini Antonini, Francesco Fanelli i Chiara Canal. To je jedini sajam u svijetu koji nudi besplatne izložbene prostore za skoro 100 umjetnika odabranih među tisućama kandidata iz 65 zemalja širom svijeta.

- OGLAS -

Ove godine, Edina Selesković sa instalacijom Misli sloboda-Think freedom iz Bosne i Hercegovine našla se među top 100 odbranih umjetnika/ica

 

Nakon izdanja u Londonu i Seulu, rimski sajam potvrđuje svoju saradnju sa grupom „The Church Resort“, koju je arhitekt Pietro di Pierri pretvorio u jedinstvenu zgradu u kojoj se kombinuju suvremena i antička umjetnost kako bi se stvorila jedna od najfascinantnijih lokacija u glavnom gradu. 

- Advertisement -

Da bi se garantovao uspjeh cijelog projekta, umjetnički direktor poziva stručnjake iz umjetničke industrije da se pridruže selekcijskoj komisiji, pa su se među njima nalaze neka od najutjecajnijih imena iz svijeta umjetnosti. 

Instalaciji je prisustvovala i Gildžana Tanović – pomoćnica ministra u BiH ambasadi u Rimu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA