20 C
Sarajevo
08.09.2024

Održana promocija knjige autora Suada Arnautovića

Danas je u prostorijama Kamernog teatra 55, u Sarajevu, održana promocija knjige ‘Kontroverze izborima i izbornom sistemu u Bosni i Hercegovini’ autora Suada Arnautovića, gdje je ista kako javlja ekipa Face televizije, propraćena dobrim odazivom štivalaca zbirki kvalitetnih političkih analiza, javnih govora i intervjua.
 
“Zadovoljstvo mi je da sam danas ovdje. Suad je napravio neobičnu promociju. Nije samo da mu se da dobro pisati, odlično i svira gitaru”, ističe acc. prof. dr. Slavo Kukić u svom obraćanju.
 
“Ljudi koji su knjizi posvetili vlastiti život znaju koliko neprospavanih noći i odricanja stoji iza svakog naslova. Neko bi izvukao zaključak da je motiv finansijske prirode, ali u zemlji u kojoj živimo, kada bi Zarada bila motiv za pisanje, to bi bilo kao putovanje na mjesec”, dodao je Kukić.
 
Svoju prisutnost bilježili su i članovi Centralne izborne komisije BiH.
 
“Ova knjiga čini presjek njegovih teorijskih stavova i djelovanja u izborima i izbornim sistemima u BiH”, smatra Kukić.
 
Književno djelo naziva “Kontroverze o izborima i izbornom sistemu u BiH” dr. Suada Arnautovića predstavlja zbirku razgovora, izjava, obraćanja, analiza i intervjua koje je autor u periodu od 2006. do 2017. godine iznosio u javnosti putem medija. 
“Arnautović je koristio u pisanju knjige i polazio od svojih teorijskih stajališta i iskustava koje je stekao i sam u provođenju izbora u BiH posljednjih 14 godina, kako lokalnih tako i općih”, kazao je prof.dr. Mirko Pejanović.

Prof. dr. Suad Arnautović je autor brojnih književnih djela i naučnih radova. Obavlja funkciju vanrednog profesora Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i član je Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, na čijem čelu bilježi postojanost od januara 2008. do maja 2009. godine.

 
“Dejtonski sporazum nama je dao etničko predstavkjanje, bavi se o miru i mir je došao, Dejton je takav kakav jeste”, poručio je u svom obraćanju prof. dr. Haris Silajdžić i dodao:
 
“Ukoliko bude sukoba to će biti posljednji sukob na ovom svijetu, Moramo živjeti zajedno htjeli ili ne htjeli.”
 
Autor Suad Arnautović uputio je i dvije važne poruke tokom svog završnog izlaganja.
 
“Dvije poruke želim poslati. Prva je da se obrazujete, to je veliki borac za ljuska prava i slobodu. To je najveće oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet. Druga poruka je da razvijate život u zajedništvu. Samo u svim poljima možemo desegnuti rezultate.”
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA