2 C
Sarajevo
06.02.2025

Brza i sočna ‘lažna musaka’ s piletinom: Recept za savršen obrok u tren oka

Musaka je jedno od omiljenih jela u domaćoj kuhinji koje se često priprema za obiteljska okupljanja i posebne prigode.

Iako je klasična musaka savršen obrok, njena priprema može oduzeti dosta vremena, što mnogima predstavlja prepreku. Međutim, postoji brža i jednostavnija verzija koja ne samo da je ukusna, nego i sočnija od originala!

U nastavku vam donosimo recept za “lažnu musaku” sa piletinom, koja će zadovoljiti sve ljubitelje ovog jela, a priprema je brza i jednostavna.

- OGLAS -

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 4 pileća jaja
  • 150 g pavlake
  • 150 g tvrdog sira 500 g krompir
  • 1 luk
  • 150 g sirovih pečuraka
  • 30 g putera
  • 50 ml mleka
  • 1 paradajz
  • Malo biljnog ulja
  • So, mleveni crni biber, mlevena slatka paprika po ukusu

Priprema:

Piletinu isjeckajte na kockice pa stavite u posudu i dodajte jaja i dobro promiješajte. Zatim sipajte pavlaku i opet dobro umiješajte. Dodajte so, biber i tucanu papriku po ukusu pa pomiješajte, onda dodajte i krupno rendani sir.

- Advertisement -

Stavite krompir da se kuha, a za to vrijeme isjeckajte na sitno luk i propržite na ulju, piše Glossy, a zatim dodajte sjeckane šampinjone i propržite na luku uz miješanje.

Kada se krompir skuha izgnječite ga kao kada pravite pire, pa njime na punite po trećinu manjih vatrostalnih posuda. Pire prelijte pilećim mesom u jajima i pavlaci, pa odozgo dodajte propržene šampinjone. Isijecite paradajz na kolutove i stavite ih odozgo kao poklopce. Najzad, preko paradajza pospite krupno rendani sir.

Ubacite u rernu da se peku na 180 stepeni oko 40 minuta. Nakon što se ispeče, možete poslužiti.

To je to, prijatno!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA