8.8 C
Sarajevo
18.05.2024

Pet faktora koji određuju kompatibilnost u vezi

Postoji pet faktora koji utječu na kompatibilnost u vezi.

Kada ste u vezi, nije dovoljno samo voljeti partnera. Naime, postoji niz faktora koji odlučuju da li ćete u toj vezi biti sretni i zadovoljni.

Kako prenosi Your Tango, postoji pet faktora koji utječu na kompatibilnost u vezi.

Hemija

- OGLAS -

Hemija u vezi je nešto osjetite tokom komunikacije s partnerom. To je lakoća s kojom možete komunicirati s osobom. To ćete najbolje osjetiti ako se zateknete u nekim dosadnim situacijama. Primjerice, ako vam je tokom gužve u prometu zabavno s tom osobom, znači da imate dobru hemiju u odnosu.

Seksualna hemija

- Advertisement -

Shvatanje seksualne hemije nešto opširnije od same hemije i razgovora. Osjećati se ugodno jedno s drugim može vas dovesti do intimnih odnosa, ali to neće biti sve što trebate. Ako namjeravate održavati seksualni odnos s tom osobom, a ne osjećati se sve vrijeme nezadovoljno, ova vrsta sinergije je neophodna.

Zajednički interesi

Neki ljudi su prilično ravnodušni prema tome kako provode svoje vrijeme. Neki se jednostavno mogu prepustiti i nisu naročito strastveni u vezi s interesima. Međutim, drugi osjećaju upravo suprotno. Ako imate hobije koji su u srži vašeg bića i koji vam oduzimaju ogromnu količinu vremena, tada postaje ključno da ih vaš partner u određenoj mjeri dijeli.

Zajedničke vrijednosti

Prvo, da bismo voljeli i poštovali našeg partnera, moramo imati određeni stepen divljenja prema njegovom karakteru. Drugo, velik dio sukoba u vezi proizlazi iz temeljnih razlika u sistemima vrijednosti pojedinaca. Ko bi što trebao činiti, kako bismo trebali komunicirati i rješavati probleme… sve su to temeljna pitanja u vezi, a svako se bavi vrijednostima koje imaju partneri.

Sposobnost zajedničkog rasta

Osobe koju su u vezi moraju imati predispoziciju da idu naprijed zajedno. Vaš partner vam ne može uvijek smetati. Ako ste ambiciozni, i on bi trebao imati ciljeve prema kojima se kreće. Ako ste vrijedna osoba, ne biste trebali biti s nekim ko to nije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA