Priprema palačinki naizgled je jednostavan zadatak, ali sigurni smo kako ste barem jednom imali problem sa smjesom koju ste umutili “od oka”. Kako bi ubuduće izbjegli sve nezgode, poslužite se receptom britanskog pekara i slastičara Paula Hollywooda.
Sastojci:
- 125 grama glatkog brašna
- kašičica i po soli
- dvoje jaja
- 150 mililitara punomasnog mlijeka
- 25 grama rastopljenog maslaca
- suncokretovo ulje (za pečenje)
Priprema:
- OGLAS -
Pomiješajte brašno sa solju. Napravite rupu u sredini, pa razbijte jaja i miješajte drvenom kašikom. Kad se smjesa krene zgušnjavati, postepeno dodajte mlijeko. Kad tijesto postane glatko, dodajte i rastopljeni maslac.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, pa ulijte malo ulja i pređite kuhinjskim ubrusima po dnu tave. Pecite palačinku otprilike 45 sekundi, pa je okrenite; trebala bi biti zlatno-smeđe boje.
- OGLAS -