25 C
Sarajevo
29.04.2024

Ekrem Imamoglu novi-stari gradonačelnik Istanbula! Pogledajte šta je nedavno poručio za Face TV!

Glavna opoziciona stranka u Turskoj CHP ostvarila je velike izborne pobjede na lokalnim izborima u glavnim gradovima Istanbulu i Ankari.

Predsjednik Turske, Erdogan je vodio kampanju za pobjedu u Istanbulu, gdje je odrastao i postao gradonačelnik, međutimn Ekrem Imamoglu, koji je prvi put osvojio pobjedu na lokanim izborima 2019. godine, postigao je drugu pobjedu za sekularnu stranku CHP.

Erdogan je obećao novu eru u Istanbulu koji broji gotovo 16 miliona stanovnika, ali je sadašnji gradonačelnik Istanbula bio na putu da osvoji više od 50% glasova odnosno više od 10 bodova ispred kandidata Erdoganove AKP.

- OGLAS -

Nedavno je naša ekipa boravila u Istanbulu, gdje smo obavili ekskluzivni razgovor s novim-starim gradonačelnikom Istanbula – Ekremom Imamogluom.

U ovom razgovoru Imamoglu je, između ostalog, istaknuo:

“Mene, kao gradonačelnika, veoma interesuje BiH. U dobrim sam odnosima sa gradonačelnicom Benjaminom Karić. Radimo na umrežavanju balkanskih gradova i dosad je umreženo njih preko šezdeset. Volim Sarajevo; važni su mi Bošnjaci – imamo zajedničku historiju.”

Također, Imamoglu je naglasio i kvalitetnu saradnju s poslovnim ljudima iz BiH:

„Mi smo u veoma dobrim odnosima sa našim sunarodnjacima Bošnjacima, koji žive u Turskoj i Istanbulu. Postoje mnoga udruženja koja aktivno rade u Istanbulu, vrlo aktivna u ekonomiji u Istanbulu. Naročito se ističu ljudi sa Balkana u vezi s trgovinom. U dobrim sam odnosima sa poslovnim ljudima iz BiH. Ponosan sam na to!“

Kompletan razgovor možete pogledati na ovom linku:

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA