11.6 C
Sarajevo
30.09.2024

Barbarez danas saopštava spisak za Ligu nacija: Jednog imena sigurno neće biti

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine danas će saopštiti spisak fudbalera koji će nastupiti u predstojećim mečevima Lige nacija.

Naš nacionalni tim očekuju dvije domaće utakmice u Zenici, 11. oktobra protiv Njemačke i 14. oktobra protiv Mađarske.

“Selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez održaće konferenciju za novinare u ponedjeljak, 30. septembra 2024. godine u 13:00 sati, u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu.

- OGLAS -

Barbarez će na konferenciji zvanično saopštiti imena igrača za oktobarske utakmice UEFA Lige nacija sa Njemačkom i Mađarskom”, navodi se na stranici N/FSBiH.

Selektor će vjerovatno ostati vjeran imenima iz prethodnih utakmica bez većih promjena, ali sigurno je da sada na spisku nema defanzivca Anela Ahmedhodžića.

- Advertisement -

Podsjećamo, fudbaler Sheffielda je prekrižen u reprezentaciji nakon što je napustio prethodno okupljanje, a poslije čega se nije javljao na pozive nadležnih.

Potom je zvanično istupio Emir Spahić, rekavši da niko neće birati kad će biti dostupan reprezentaciji, da je ista privilegija, te je bilo sasvim jasno da na Anela neće računati.

Selektoru bi trebao biti dostupan Sead Kolašinac, koji je bio povrijeđen u prethodnim reprezentativnim okupljanjima, a sada je vezao nekoliko mečeva u početnoj postavi Atalante.

Bosna i Hercegovina trenutno ima jedan bod iz dvije utakmice, onaj osvojen u Budimpešti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA