11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Prosinečki objavio spisak Zmajeva za Austriju i Španiju

Prosinečki objavio spisak Zmajeva za susrete s Austrijom i Španijom, pozvao Gojaka i Demirovića

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki objavio je spisak igrača koje je pozvao za predstojeće utakmice protiv Austrije i Španije.

“Okupljamo se u Austriji 12. novembra, tamo ćemo obaviti dva treninga, utakmica sa Austrijom je 15. novembra, znamo koliko nam znači, poslije toga putujemo za Las Palmas gdje ćemo odigrati jednu utakmicu za zadovoljstvom poslije Austrije. Španija je jedna od najjačih reprezntacija svijeta i to će biti jedna dobra utakmica za Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Prosinečki.

- OGLAS -

Zmajevi će 15. novembra na stadionu Ernst-Happel u Beču biti gosti selekciji Austrije u okviru UEFA-ine Liga nacija, a potom ih čeka također prijateljski susret sa Španijom na stadionu Gran Canaria u Las Palmasu 18. novembra.

“Gojak i Demirović su igrači koji su kroz kvalifikacije U21 selekcije bili najbolji, Gojak igra dobro u Dinamu, oni su naša budućnost, oni će kroz godine morati voditi našu reprezentaciju, radi se o igračima koji dolaze u našu reprezentaciju, sigurno ima još igrača koji će biti ti u budućnosti”, kazao je Prosinečki.

- Advertisement -

Na spisku se nalaze 24 igrača, a to su:

– golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Asmir Begović (Bournemouth) i Vedran Kjosevski (Željezničar)

– odbrana: Ognjen Vranješ (Anderlecht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag) i Bojan Nastić (Genk)

– vezni red: Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Muhamed Bešić (Everton/Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Deni Milošević (Konyaspor) i Sanjin Prcić (Levante)

– napad: Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Copenhagen), Rijad Bajić (Basaksehir) i Ermedin Demirović (Sochaux).

U grupi 4 Lige nacija BiH se nalazi na prvom mjestu s maksimalnih devet bodova, druga je Austrija s tri, dok Sjeverna Irska nije osvojila ni bod.

Utakmica protiv Austrije u Beču počinje u 20:45 sati, dok sa Špancima u Las Palmasu igramo od 19:45 sati.

Okupljanje Zmajeva je 12. novembra u Beču.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA