1.6 C
Sarajevo
23.04.2024

Bidenov pas pravi probleme agentima tajnih službi: Ugrizao ih čak 24 puta u jednoj godini

Pas Commander američkog predsjednika Joea Bidena ugrizao je agente tajnih službi najmanje 24 puta, pokazuju novi dokumenti koje prenosi BBC.

Zapisi službi pokazuju koliki je haos njemački ovčar izazvao za predsjednikove tjelohranitelje, piše britanski medij.

Dokumenti su putem prava na informiranje objavljeni na internetu s cenzuriranim imenima kako bi se zaštitili identiteti agenata.

- OGLAS -

Oni pokazuju da se između oktobra 2022. i jula 2023. dogodilo najmanje 24 incidenta u kojima je predsjednikov ljubimac ugrizao agente, za zglobove, podlaktice, laktove, strukove, prsa, bedra i ramena.

Ti zapisi ne sadržavaju sve Commanderove napade jer se odnose samo na agente tajne službe, ali ne i na druge zaposlenike Bijele kuće.

Commander je napustio Bijelu kuću u oktobru prošle godine, sedmicu nakon što je jedan agent zatražio ljekarsku pomoć zbog ugriza.

Prethodni incident u junu s dubokim ugrizom doveo je do šivanja podlaktice agenta. Krv na podu Bijele kuće tada je na 20 minuta prekinula razgledavanje Istočnog krila.

U julu je njemački ovčar za ruku ugrizao agenta koji je počeo gubiti značajne količine krvi, pokazuju dokumenti.

Jedan od zaposlenika sigurnosnih službi napisao je kako zaštita Bidena i njegove porodice mora biti kreativna kako bi se zaštitili i sami agenti.

“Nedavni ugrizi primorali su nas da prilagodimo naše operativne taktike kad je Commander prisutan. Molim vas dajte mu puno prostora”, napisao je agent.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA